picto-description ALGEMENE OMSCHRIJVING

En ja hoor! Wij beginnen al met de voorbereiding van de 3e editie van de WATER TREK.

Na onze aankomst in Targnon op 5 juni vatten wij de 60 km lange terugtocht naar het noorden aan via het PARCOURS DES RUISSEAUX.

Op onze dagtochten is het woud heer en meester, met nu eens naaldbomen dan weer loofbomen. En we maken opnieuw kennis met gevarieerde reliëfs. De etappes omvatten drie exemplarische plaatsen van de Ardenne Bleue : Francorchamps en zijn circuit, Spa en zijn kuurbaden en ten slotte Limbourg, één van de Mooiste Dorpen van Wallonië en zijn historische centrum.


19 MEI 2018 – TARGNON-FRANCORCHAMPS : We starten rustig aan alvorens een lange beklimming (+ 300 m over zes kilometer) aan te vatten door bossen en waadplaatsen. U stapt rond het domein van Borgoumon en door het gehucht Cour en komt zo bij Andrimont, Chevrouhé en La Hé Stienne. Dit deel van het parcours vol kleine hellinkjes en valse platten is evenwel niet meer dan een lange afdaling tot een hoogte van 410 m. Daarna moet u nog één – zij het minder grote – inspanning leveren voor de laatste 4 kilometer naar het dorpje Francorchamps.
20 MEI 2018 – FRANCORCHAMPS-SPA: We vermijden zoveel mogelijk het RAVeL (autonoom netwerk voor traag verkeer) en stappen vervolgens onder de autosnelweg door naar het dorpje Hockai. Al snel komen we weer in de bossen terecht en volgen dan de bochtige en grillige loop van de Hoëgne, tot voorbij de brug van Belleheid. Daarna gaan we het Bois Rolin in en komen we weer bij de Hoëgne terecht, om vervolgens weer te klimmen naar de Croupets du Moulin. We gaan opnieuw onder de autosnelweg E42 door en klimmen door de weiden naar het dorp Tiège. Vervolgens voeren de bospaden ons naar het meer van Warfaaz. We volgen de oever tot in Balmoral en komen ten slotte bij de kuurbaden van Spa. Dit is de langste etappe (+/- 22,6 km), maar niet de moeilijkste. De liefhebbers zullen mij niet tegenspreken: men mag de wandeling langs de Hoëgne niet missen.
21 MEI 2018 – SPA-LIMBOURG: Het eerste derde van deze wandeltocht is regelmatig en vrij “horizontaal” en duikt vervolgens naar de oude brug van Polleur, om bij de Hoëgne terecht te komen, na de bossen ten noorden van Spa. Na enkele honderden meters afgelegd te hebben op de oevers van de rivier loopt de route weer omhoog naar de weilanden in de buurt van Jehanster, om een andere bij stappers welbekende plaats te bereiken: het kruis van Petit-Jean. We zijn nu bijna op het hoogste punt en het einde van de etappe bestaat uit zachte hellingen – soms onderbroken door een enkele misplaatste grote helling – tot in Hèvremont en het oude dorp Limbourg.

Het totale hoogteverschil van Water Trek 2018

Dénivelé global

Maximale hoogte : 562 m

Hoogteverschil + : 1.297 m

Hoogteverschil – : 1.257 m

Minimale hoogte : 190 m

Afstand : 64,6 km


 

Water Trek geniet de steun van de Waalse waterdistributiemaatschappij (S.W.D.E.).

Daarom nodigen wij u uit om de Druppel van de S.W.D.E. te volgen tijdens de verschillende etappes.

U vindt hem op de bewegwijzeringen langs het parcours …

Logo_SWDEGoutte SWDE